Wedstrijdzwemmen

Ben je goed in zwemmen en beheers je de technieken dan gaan we in overleg met de trainer en jou een startvergunning aanvragen bij de KNZB. Een startvergunning is een persoonlijk nummer zodat je mee kunt doen met wedstrijden. Tot 12 jaar is een startvergunning gratis, vanaf 12 jaar moet je hiervoor betalen. Dit bedrag komt boven op je contributie. Zwemvereniging Vivalo vormt samen met BZ&PC Boxmeer en Spio Venray een startgemeenschap: Startgemeenschap Noord Limburg. Een startgemeenschap betekent dat we als één club mee doen met wedstrijden.

Het wedstrijdseizoen loopt van september t/m juni. De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen bekend gemaakt middels een wedstrijdkalender. Je hoeft niet aan alle wedstrijden deel te nemen, maar er wordt wel van je verwacht dat je deelneemt aan de 5 wedstrijden van de verenigingscompetitie. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om aan diverse andere wedstrijden deel te nemen, zoals limietwedstrijden, meerdaagse wedstrijden en buitenlandse wedstrijden. Ook worden er regionale wedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. Uitnodigingen voor de wedstrijden krijg je via de mail ongeveer 10 dagen voor de wedstrijd, hierin staan alle gegevens over de wedstrijd. Tijdens de trainingen word je voorbereid op de wedstrijd. Het is belangrijk dat je de uitnodiging voor elke wedstrijd tijdig bekijkt zodat je in de training weet welke afstanden en slagen je moet zwemmen.

Voor sommige wedstrijden worden startgelden gevraagd. Deze moet je voor aanvang van de wedstrijd voldoen. Afmelden voor een wedstrijd kan tot uiterlijk ‘s maandags voor de wedstrijd. Wanneer je je niet afmeldt, zijn de kosten (startgelden) voor eigen rekening.

Wil je meer weten over de wedstrijden kijk dan op de website www.sgnoordlimburg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.