Instroom/recreanten

In deze groep krijg je de basistechnieken van de wedstrijd zwemslagen met de daarbij horende startprocedures en keerpunttechnieken aangeleerd.
Tijdens de trainingen zal ook het spel en belevingsaspect voldoende aandacht krijgen, zodat deze zwemsport voor je een pleziersport kan worden.
De kinderen mogen 4 maal per seizoen deel nemen aan de Seasoncup, die georganiseerd wordt door de drie verenigingen van de startgemeenschap waar zv Vivalo deel  van uit maakt. Na deze seasoncup krijg je een certifiaat met je gezwommen tijden erop.
Deze wordt twee maal tijdens het trainingsuur van de vrijdagavond georganiseerd in Gennep en twee maal tijdens het trainingsuur van de woensdagavond in Venray georganiseerd
Hier krijgt iedereen een uitnodiging voor.
Is er  talent en heb je het plezier om wedstrijd te gaan zwemmen dan zal er een  overleg plaats vinden met de trainers, zwemmer en ouder of er aan officiële wedstrijden deel genomen kan gaan worden.
Er zal dan ook bekeken worden aan welke trainingsmomenten er nog meer deelgenomen kan gaan worden.