Branders dagen Schiedam

BRANDERS DAGEN SCHIEDAM

Beste Vivalozwemmers Ik heb meegezwommen met de 3 kilometer tocht in de havens van Schiedam. Het was een prachtige zonnige dag op Zaterdag 26 september in Schiedam waar voor spieren voor spieren gezwommen werd. De ontvangst in de superluxe kantoren van Nolet de branders van de KETEL 1 jenever was zeer goed geregeld. Bij binnenkomst kon je je registreren daar ontving je een pakket met je startnummer een badmuts met nummer en twee chips voor om je polsen voor de tijdregistratie en een label om aan je sporttas te bevestiggen. Na het registreren was er voor iedereen koffie, thee en van allerhande versnaperingen om de inwendige mens te versterken. Daarna naar de gezamenlijke kleedruimte om te verkleden. Het was verplicht Om in een pak te zwemmen om onderkoeling te voorkomen aangezien de watertemperatuur slechts 16 graden was. Na het omkleden het label aan de sporttas bevestigd en in het busje van de organisatie gezet die de sportassen naar de finish bracht. Om ongeveer elf uur werd het eerste startschot gelost door de burgemeester. De A zwemmers waarvan verwacht word dat ze onder de 50 minuten zwemmen zijn nu van start. Tien minuten later is de B groep van 65 zwemmers aan de beurt allemaal achter de lijn wachten op de starttoeter. Meteen na de start moest er links afgedraaid worden daarna een stuk van een kleine twee kilometer rechtuit. ik had mezelf voorgenomen om hard weg te gaan om niet in het gedrang te komen en per ongeluk een schop of klap van arm te krijgen. Dit lukte, ik was als eerste de bocht om en kon lekker vrijuit zwemmen nu wilde ik eigenlijk rustiger gaan zwemmen om mezelf in het begin niet op te blazen dit lukte in mijn enthousiasme niet echt waardoor ik te hard bleef zwemmen. Dit brak me natuurlijk op na ongeveer 1 kilometer en moest ik het wel langzamer aan gaan doen. In die ongeveer halve kilometer erna werd ik door een aantal zwemmers ingehaald daarna kon ik me echter goed herstellen en de laatste kilometer kwam ik echt goed in mijn ritme en kon het tempo nog flink opvoeren. Nog een aantal mannen voorbij gezwommen om als vijfde uit de B poule te eindigen met een tijd van 47 min. en 15 sec. Mijn doelstelling om te proberen onder de vijftig minuten te zwemmen was gehaald. Het was een zeer mooie tocht met veel enthousiast publiek aan de kant en apart als je langs appartementen zwemt waar mensen op hun balkon van een bakje koffie genietend naar al die zwemmers zitten te kijken. Prachtige molens op de route tussen de jachten onder bruggen met veel publiek doorzwemmend. Al met al een schitterende ambiance. Na de finish was het ook zeer goed geregeld je kon er douchen en in de grote kleedruimte waar onze spullen stonden kon je goed omkleden daarna kon je nog de inwendige mens versterken. In de stad was een grote braderie overal was muziek en een grote drukte (3dagen brandersfeesten) op een plein nog onder het genot van lekker biertje geluisterd naar een zeemannenkoor dat oude zeemansliedjes zong,super gezellig! Al met al een zeer geslaagde dag en met een 5e plaats in de B groep en een 27e in het algehele klassement zeer tevreden en misschien volgend jaar weer terug met meerdere Vivalo zwemmers.

Groetjes Wilbert